×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Всички категории

Filter products

Всички категории

Цена

Котли за водно отопление

Няма намерени продукти

Как да изберем котле за водно отопление

Изборът на воден котел е от ключово значение за атмосферата в целия дом. Ако в момента планирате именно създаването на отоплителната инсталация, вижте няколко съвета за нейния основен компонент.

 

Как да изберем

Първото и най-важно условие, с което трябва да се съобразите, е необходимата мощност. Има значение колко голямо ще е пространството, за чието отопление ще отговаря котлето. Обикновено моделите с мощност между 25 и 50 kW са достатъчни за частни домове, докато по-големите са подходящи за обществени сгради.

Устройството също е важно: дали капакът е отгоре или отпред, дали има достатъчно голяма и лесна за почистване камера за пепел. Важно е да се провери също с какви димоотводни тръби е съвместим уредът и дали те съвпадат с тези в комина на къщата или апартамента.

Трябва да се вземе предвид и дали котелето за водно отопление ще отоплява помещението, в което се намира, или цялата отделена от него енергия ще се насочва към други стаи. В първия случай той може да се постави във всекидневна или хол и е добре да отеля топлина, тъй като така ще спестите покупката на радиатор за тази стая. Ако се спрете на втория вариант, вероятно двигателят на водното отопление във вашата къща ще бъде в мазе или в специално създадено за целта котелно помещение. Той трябва да има отлична изолация, за да не губи енергия.

 

Видове водни котлета

  • Според типа гориво, с което се захранват: електрически, на газ, с течно или с твърдо гориво;
  • Според материала: чугунени, стоманени;
  • Според това дали ще отоплява собственото си помещение или не: с или без изолация;
  • Според формата: цилиндрична или правоъгълна;
  • Според това дали е зависим от електричеството: някои модели работят с електроника, а други са автономни, зареждат се механично, а водата циркулира без помпа;
  • Според запалването: автоматично или ръководено от човешки фактор;
  • Според дизайна: класическите котлета са със стандартен вид, но може да изберете и по-модерни с атрактивни цветове и визия. Цената им също е по-висока.

Защо да изберем Technoarena

Ако сте сред хората, за които е важно винаги да открият най-добрите сделки, то Техноарена е онлайн магазинът, който трябва да не изпускате от око. В нашия каталог винаги ще откриете отлични качествени предложения и изгодни промоционални цени. В раздела за водно отопление ви представяме котлета на доказани производители. Възползвайте се от атрактивните оферти! Внесете топлина и уют в своя дом с помощта на Technoarena!

Виж повече