Всички категории

Filter products

Марка

Цена

Мощност

Гаранционен срок

Аксесоари месомелачки

Месомелачки

Месомелачка Heinner MG-2100SS БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Месомелачка Heinner MG-2100RD БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Месомелачка Heinner MG-1340WH -10% Промо
98,10 лв. 109,00 лв.
Месомелачка Heinner MG1500TA-GR -8% Промо БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
127,88 лв. 139,00 лв.
Месомелачка Albatros MTA2200 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Месомелачка Bosch MFW68660 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Месомелачка Arielli AMG-2000SS -7% Промо БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
167,20 лв. 179,00 лв.
Месомелачка Saturn ST-FP1098 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Месомелачка Saturn ST-FP0095 White БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Месомелачка Saturn ST-FP0095 Black БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Вероятно веднъж годишно или няколко пъти в годината, а може би всекидневно Ви се налага да мелите месо? То в такъв случай, Вие се нуждаете от електрическа месомелачка. Какви са техните особености, как се точат ножовете им? На какви обороти са най-ефективни и достъпните в онлайн магазин TechnoArena видове?

Какво представляват месомелачките

Обикновено са съставени от един цялостен монолитен корпус, във вътрешността на който се намира мощен електродвигател. Към този корпус е прикачена метална цилиндрична куха част, във вътрешността на която има въртящ се с определени обороти шнек, който смила парчетата месо. То излиза отпред в смляно състояние и преминава през специална приставка. Шнекът се задвижва от електродвигателя под определени обороти, което елиминира нуждата от прилагане на механична сила.

Сред предимствата на отделните видове електрически месомелачки от онлайн магазин TechnoArena се открояват:

  • Работят на високи обороти и за максимално кратко време;
  • Притежават множество допълнителни приставки за пълнене на колбаси, за кайма и т.н;
  • Притежават функция за обратно връщане при задръстване на шнека;
  • Обезопасени са максимално;
  • Безшумни са и т.н.

Как се точат ножовете за нея

Без значение от различните видове механична или електрическа месомелачка от онлайн магазин TechnoArena, принципът на смилане и оборотите е един и същ, а индикациите, че ножовете се нуждаят от заточване, също. Това се вижда при честото активиране на ревърс функцията за обратно въртене при задръстване на шнека. Това означава, че смилането не е достатъчно фино и лесно се усуква около ножа. В същото време, започва да изтича повече вода от смляното месо, което всъщност изглежда по скоро смачкано на каша.

За да извършите заточването на видовете електрически месомелачки от онлайн магазин TechnoArena, Вие се нуждаете от камък със зърнеста структура, с големина на зърното от четиридесет до шестдесет микрона. Поставете камъка върху равна не хлъзгава повърхност. За предпочитане е той да е мокър постоянно, докато извършвате заточването. Вземете с ръка ножа и го поставете върху камъка с острието към него и започнете бавно с лек натиск да търкате с кръгообразни движения, докато неравностите по острието изчезнат.

Защо да я закупите от TechnoArena

Защото освен голямото многообразие на видове електрически месомелачки, в онлайн магазина на TechnoArena Ви очаква и избор от различни мощности, обороти и ножове. В същото време, цените на продуктите ни са едни от най-достъпните на пазара, а гаранцията - най-дълготрайната. При нас също имате 14 дни да изпробвате покупката си, да удължите гаранцията, както и да проверите пратката от куриера преди да я платите. Възползвайте се!

Виж повече