Всички категории

Filter products

Всички категории

Цена

Шейкъри

Няма намерени продукти

Този съд за смесване на напитки набира популярност през 30-те години, когато коктейлите стават модерни. Те започват да символизират безгрижния начин на живот. В днешно време, всеки ценящ себе си барман може да забавлява клиентите си с номера по време на използването на този уред.

Какво представляват шейкърите

Приготвянето на някои видове напитки изисква интензитет при смесването, за целта се използва специално устройство - шейкър. Основната му задача е да смесва парчета лед с течности с различна гъстота, за да се получи хомогенна смес. Видовете за спортно хранене имат отделения за течни и сухи съставки, и за капсули. При използването на този уред, трябва да се спазват няколко основни правила:

  • ⅔ от обема му трябва да бъдат запълнени от мек лед;
  • Пропорциите трябва да бъдат спазвани;
  • Газираните напитки са напълно забранени;
  • Добре е използването на ръкавици, има опасност при разбиването да се изпоти и изплъзне от ръцете ви;
  • Времето за разбиване е между 10 и 15 секунди;
  • Не трябва да се смесват млечни продукти с лимонов сок, както и яйчен белтък с алкохол.

Има няколко вида с различна цел. Често са произведени от неръждаема стомана, спортните от пластмаса.

Цените варират в широки граници. Зависят от обема, материала и наличието на допълнителни аксесоари.

Какви са разликите с блендера

Блендерът е уред особено подходящ за пасиране на супи, замесване на тесто, забъркване на шейкове и смутита. По-качествените модели могат да чупят и кубчета лед, което ги прави перфектни за направата на ледени сорбета и създава известна прилика с шейкъра. Той развива доста висока скорост, което подпомага за ситното смилане на продуктите. 

Блендера се използва като помощник в кухнята. Шейкърът от своя страна бива използван повече за течни съставки. Едното приготвя храни, другото предимно течности за пиене. Блендерът обаче, не е подходящ за приготвяне на коктейли, защото ножовете на съоражението загряват течността по време на смесването. 

Защо да го закупим от TechnoArena

Онлайн магазин TechnoArena предлага електрически шейкъри. Те са подходящи за активно спортуващи, редовно консумиращи подсилващи напитки хора. Това съоръжение може да улесни, приготвянето на протеини и аминокиселини като ги разбие без да оставя бучки. Цените са в средни стойности, което прави покупката от TechnoArena още по-привлекателна. Дългият срок на годност в сравнение с други онлайн магазини, прави продуктите изключително съблазнителни. Доставката пристига само за 3 дни. Ако не одобрите продукта, може да го върнете в 14-дневен срок. Разгледайте предложенията на TechnoArena и направете своя избор още днес!

Виж повече