Всички категории

Filter products

Всички категории

Марка

Цена

Таймер

Капацитет на пречистване на въздуха

Гаранционен срок

Уреди за пречистване на въздух

Въздухоочистител Delonghi AC 100 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Пречиствател за въздух Gorenje OPTIAIR 203M -19% Промо БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Въздухопречиствател Muhler APM-200UV БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Въздухопречиствател Homa HZ29UVI БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Въздухопречиствател Homa HZ25UVI БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Въздухоочистител Delonghi AC 150 -7% Промо БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Въздухоочистител Delonghi AC 75 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Въздухопречиствател Daikin MC55W БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Напоследък все по-често се говори за това колко много е замърсен въздухът, който дишаме. Това е така, поради редица фактори, които, за съжаление, няма как да променим. Докато сме навън просто трябва да се примирим с обстановката, но когато става въпрос за затворено пространство, било то нашият дом, офис или друго често използваемо помещение, то можем да се погрижим за въздуха, който дишаме. Една добра алтернатива, която ще ни запази от вредни газове и ще ни помогне да бъдем здрави за по-дълго са пречиствателите за въздух. На пръв поглед, това ще ви се стори една не много евтина покупка, но влиянието и върху нас и хората около нас е наистина безценно.

Как работят пречиствателите за въздух

Работата на пречиствателите се свежда до това произведените отрицателни йони, да “привлекат” към себе си частиците прах, които са положително заредени и по този начин, те да паднат на земята, където са лесни за почистване. Това е основен начин въздушната маса около нас да бъде контролирана. Тогава когато няма взаимодействие на положителни и отрицателни йони, вредните частици се прикрепят по дрехите ни, кожата ни или директно биват погълнати. Благодарение на пречиствателите за въздух, той се балансира, статичното електричество и праха около нас се отстраняват, а бактериите и плесените изцяло се унищожават. Това е основната работа на пречиствателите за въздух, но нека посочим и други техни характеристики:

  • Безшумни при експлоатация, което позволява денонощно ползване;
  • Ниска консумация на електрическа енергия;
  • Автоматично регулиране на влажността на атмосферата около нас;
  • Пречистване и овлажняване на въздушната маса в помещението;
  • Функция за автоматично изключване;
  • Освен прах, премахва още полени, животински косми, бактерии и неприятни миризми.

Това са само малка част от характеристиките на пречиствателите, които показват колко голяма нужда имаме от тях. Освен, че той се “грижи” за нас, ние също трябва да се погрижим за него, поддържайки го правилно.

Как се почистват пречиствателите

Домашните въздухопречистватели можем да разделим на такива, чиито филтър се сменя и такива с без филтър, тоест с един постоянен такъв. Моделите предлагат лесно разглобяване, за да може и лесно да смените или почистите постоянният филтър при нужда. Всеки продукт има упътване, което да ви помогне в случай, че изпитвате затруднение с почистването. 

Защо technoarena.bg е правилният избор

При нас ще намерите голямо разнообразие от модели на различни, атрактивни за вас цени. Всеки продукт продукт пристига при вас с възможност за преглед и гаранция от 24 месеца, с възможност за удължаване на нейният срок. Не се колебайте - разгледайте и поръчайте още сега.

Виж повече