Всички категории

Filter products

Цена

Тигани

Няма намерени продукти

Този плитък домакински съд е задължителен за всяка кухня. Той бива използван за пържене, печене, задушаване на различни продукти. TechnoArena предлага голямо разнообразие на качествени тигани.

Кои са най-добрите тигани

Качеството зависи от покритието им.

 • Тефлоново;

Това се води най-практичното покритие. Качеството и стойността зависят от това, колко слоя тефлон са нанесени. При професионалните съдове се поставят и допълнителни частици керамика или титан. Това намалява риска от надраскване. Пласта тефлон позволява да се готви без почти никаква мазнина.

Тефлоновите грил тигани са перфектни помощници за приготвянето на диетично и вкусно ястие. Важна е дълбочината, поради пръските образувани от мазнините на месото. Единственото което не е препоръчително да се прави в подобен съд е карамелизирането на захар.

 • Мрамор;

Това е тефлон с импрегнирани каменни частици. Тази вътрешност помага да бъдат много по-издръжливи и неподатливи на издраскания. Тези съдове са най-добрите за пържене. Издържат два пъти повече от останалите.

 • Алуминий;

Този тип съдове е идеален и без покритие. Единствената уловка е, че не трябва храната да се задържа в него след приготвяне. Професионалните готвачи го предпочитат, поради топлопроводимостта му, която помага за бързото нагряване.

 • Инокс;

Подходящи са за инжекционни котлони. 

 • Чугун;

Бавно загрява, но задържа топлината по-дълго. Принципно чугунените съдове се водят най-добрите, но са трудни за употреба, ръждясват бързо ако не биват ползвани ежедневно. 

 • Мед;

Това са най-скъпите и качествени тигани. Изключително подходящи за сладкарски изделия. В България те биват използвани само от неголям брой професионални готвачи. Твърди се, че ястие приготвено в такъв тиган, придобива неповторим вкус. 

Какви видове ще откриете в раздела

 • Електрически;

Подходящ е за приготвяне и претопляне на местни изделия, месо, морски дарове, зеленчуци, пица и всякакви гозби. Има незалепващо мраморно покритие и регулатор на температурата.

 • ELEKOM EK-W24 R, ELEKOM EK-W26 R;

Уок с мраморна вътрешност. Устойчиви и незалепващи.

 • EK-24 CFH;

Оребрен, покрит с керамика. Сгъваема дръжка и достатъчна дълбочина.

 • EK-266, EK-245 R, EK-255 R, EK-205 R, EK-266 M, EK-255 M, EK-205 M;

Всички изброени са с мраморна вътрешност, непозволяваща залепване. Разликите са в размера и дебелината на дъното. 

 • EK-2670;

Основа от пресован алуминий покрит от керамика. Устойчив и незалепващ. Задържащ топлина.

Защо да изберете TechnoArena

В онлайн магазина на TechnoArena, ще откриете огромно разнообразие от тигани с мраморно покритие. Както установихме това е възможно най-издръжливата и практична вътрешност. Приемливите цени, са друга причина да изберете продуктите на TechnoArena!

Виж повече