Всички категории
Всички категории

  Филтри

  Марка

  Марка

  Цена

  Цена

  Цвят

  Цвят

  Гаранционен срок

  Гаранционен срок

  Енергиен клас

  Енергиен клас

  Центрофуга

  Центрофуга

  Ниво на шум

  Ниво на шум

  Капацитет сушене

  Капацитет сушене

  Капацитет пране

  Капацитет пране

  Комбинирани перални със сушилня

  Активни филтри

  2 203,95 лв. 2 299,00 лв.
  2 099,00 лв. 2 199,00 лв.
  1 394,40 лв. 1 499,00 лв.
  2 039,00 лв. 2 249,00 лв.
  1 054,00 лв. 1 199,00 лв.
  1 599,00 лв. 1 699,00 лв.

  Пералня със сушилня – какви са предимствата и недостатъците?

  Ако търсите практично решение, а трябва и да пестите място, комбинираната машина е идеално решение за вас. Ако пък се интересувате от принципа ѝ на работа и от спецификите, попаднали сте на точната статия.

  Как работи?

  На пръв поглед изглежда като обикновена пералня с предно зареждане. Всъщност барабанът е пригоден не само за измиване и изцеждане на тъканите, но и за изсушаването им. Чрез допълнителен нагревател и вентилатор вътре се вкарва топъл въздух. След като свърши работата си, горещият влажен въздух се отвежда от барабана в допълнителна камера, където парата се охлажда и кондензира, а после получената вода се използва при следващото пране

  Плюсове

  • Пести пари

  Един комбиниран уред излиза по-изгодно отколкото два отделни.

  • Пести мястo

  Нужно е да намерите място само за една машина.

  • Пести от сметките

  Общият комбиниран цикъл изразходва по-малко електричество, отколкото отделните. Спестявате и от вода, тъй като, както уточнихме в по-горния параграф, кондензираната влага се използва повторно.

  • Пести време

  Няма нужда да вадите нещата от единия уред и да премествате в другия.

  • Пести влага

  Когато влажният въздух не се изпуска в помещението, а остава в машината, това не повишава влажността на стаята и не способства за развитието на плесен.

  Минуси на комбинираната пералня и сушилня

  • По-малко дрехи за сушене, отколкото за пране

  За да има място за циркулация на въздуха, няма как да се изсуши цялото съдържание на пълна пералня. Трябва да извадите част от тъканите преди да започне цикъл „сушилня“.

  • По-вероятни повреди

  Противниците на този тип уреди твърдят, че щом има два различни механизма, теоретично е по-голяма вероятността някой от тях да се повреди. Практиката обаче доказва, че качествените продукти работят безотказно години наред.

  • По-дълъг цикъл на работа

  Трябва да изчакате целия процес да завърши, преди да заредите с ново пране. Но това трудно може да се характеризира като минус. Колко често се налага да перете два пъти подред без пауза?

  Какво ще откриете в TechnoArena?

  Погрижили сме се в нашия онлайн магазин да има избор от разнообразни продукти за всеки дом. Единични или комбинирани, каквито и да изберете, може да сте сигурни, че ще заложите на гарантирано качество. А достъпните цени, изгодните промоции и възможностите за покупка на изплащане ги правят идеалната инвестиция за всеки дом. Убедете се сами!

  Виж повече