Всички категории
Всички категории

  Филтри

  Марка

  Марка

  Цена

  Цена

  Цвят

  Цвят

  Мощност

  Мощност

  Гаранционен срок

  Гаранционен срок

  Енергиен клас

  Енергиен клас

  Брой мотори

  Брой мотори

  Филтър

  Филтър

  Капацитет

  Капацитет

  Ниво на шум

  Ниво на шум

  Аспиратори за кухня

  Активни филтри

  224,99 лв. 249,99 лв.
  136,00 лв. 144,00 лв.

  Как да изберем абсорбатор?

  Той не е допълнителен разход. Той е изключително практична инвестиция във функционалната уютна кухня.

  Защо е полезен абсорбатора?

  • Премахва миризми от готвене - Няма нужда да се притеснявате, че печете риба или сте прегорили филийки в тостера. Тези аромати няма да останат дълго в дома ви.
  • Поема влагата - При варене, пържене и печене се отделя пара, която кондензира по стените и тавана. Този проблем има лесно решение с едно включване на аспиратора. Неслучайно той е известен и с името „пароуловител“.
  • Поема мазнините - Те иначе също биха се наслоили по стените.
  • Неутрализира цигарен дим - Вместо да излизате навън, без значение дали времето е топло или студено, вече може да изпушите някоя цигара и директно в кухнята, без да замърсите въздуха.
  • Разхлажда - Ако при приготвянето на храната печката и котлоните са загрели помещението твърде много, лесно ще охладите атмосферата отново с помощта на качествен абсорбатор (ширм).

  Какво значи „свободностоящ“?

  Единият вариант е да изберете уред за вграждане, който да бъде скрит от погледите зад дискретно шкафче. Подходящо е да е поставено над котлоните.
  Препоръчително е височината, на която се монтира абсорбаторът да е най-малко 60 см над котлоните.

  Другата опция е да се спрете на т.н.ар. свободностоящ аспиратор. Моделите са разнообразни и доста от тях – с интересен дизайн, който ги превръща в характерен детайл от обзавеждането: Т-образни, тип камина, ъглови, с ретро визия, наклонени и т.н. Някои от тях са подходящи за кухни с остров, при които няма как да се вгради.

  Как се почиства аспиратора?

  За да функционира дълго и правилно абсорбатора, важно е ширмът периодично да се хигиенизира. Трябва да отстраните филтрите му (ако няма опция за директното им сваляне, развинтете винтовете и тогава ги извадете) и да ги накиснете в гореща вода. След 5-10 минути ги изтъркайте с четка и почистващ препарат за съдове. Когато изсъхнат, монтирайте обратно.

  Защо да изберете онлайн от TechnoArena?

  Ние разбираме от качествена техника и сме селектирали за вас само най-доброто. В нашия онлайн магазин ще откриете разнообразие от модели с различна визия, функции и цени. Важно е просто да сте наясно какъв уред е нужен за вашата кухня, ние ще помогнем за останалото: точния модел, изгодната цена, бързата доставка. Уверете се сами!

  Виж повече