Всички категории

Share the Love for PrestaShop 1.6

Публикуван от   Krasi Angelova   Mar 13, 2019    0 Коментара
7 Причини да имаме абсорбатор в кухнята

Той не е сред уредите, за които ще се сетим на прима виста, планирайки най-необходимите технически удобства. Няма и впечатляваща визия. Но ползата му за дома се усеща от първо вдишване.

Какво представлява?

Ще чуете да го споменават с различни имена: абсорбатор, аспиратор, ширм, пароуловител… Важното е обаче, че неговата функция е ключова за уютната атмосфера и чистия въздух в дома ви.
Създаден е, за да премахва нежеланите газове, миризми, пушек, пара и топлина, които се образуват в кухнята по време на готвене. Повечето модели, предлагани на пазара, са проектирани така, че устройството изкарва мръсния въздух навън. Има и някои, които след пречистването му чрез специална филтрираща система го връщат обратно в помещението.

Най-практично е да бъде монтиран над печката. Някои интериорни решения обаче го поставят по-високо - под тавана на стаята.

Какви са предимствата на абсорбатора?

  • Готвите без излишни миризми

Няма как да не си признаем: има храни, които макар и да са вкусни, имат натрапчив аромат, който не бихме искали да завладее къщата. Този проблем обаче е напълно разрешим с помощта на качествен ширм.

  • Можете да пушите вкъщи

Като споменахме елиминирането на миризми, това важи с пълна сила и за цигарената такава. Да, бихте могли да постигнете подобен ефект и с обикновен ароматизатор, но той само би я прикрил, пароуловителят директно всмуква целия дим и прочиства въздуха. Така вредният навик не създава дискомфорт на околните, а атмосферата е чиста от токсични газове.

  • Проветрявате, без да отваряте прозорците

Ако преди да обзаведете кухнята си с аспиратор, за всяка от горепосочените дейности се е налагало да отворите прозореца, то след покупката му вие значително улеснявате проветряването. Без значение дали навън има дъжд, сняг или жега, вие можете да освежите въздуха, само включвайки уреда.

  • Без сълзи при рязане на лук под аспиратора

Някои биха нарекли това предимство маловажно, обаче готвачите ще ни разберат. Вярно, не е болка за умиране – малко лютене, малко сълзи… И все пак, ако може да си го спестим, защо не?

  • Не се наслоява мръсотия при варене или пържене

Изпаренията по време на топлинната обработка на храната постепенно се наслояват по стените, по прозорците, по цялата стая. Това също е само спомен от миналото в кухните, оборудвани с абсорабтор.

  • Отстранява излишната топлина

Не е никак приятно в летните жеги да се навъртате покрай нагорещената печка, нали? Допълнително неудобство създават горещите пари от тенджерата или фурната, които пречат на видимостта към яденето. Този дискомфорт обаче става значително по-поносим, с поглъщането на топлите изпарения и отвеждането им към комина на сградата.

  • Повече светлина

И тази функция никак не е за подценяване. Точно над котлоните, където е важно ясно да виждате приготвящата се храна, вече разполагате с допълнителна лампичка, която значително улеснява задачата ви. Изключително полезна е и за по-доброто почистване на печката. А и изразходва минимално количество енергия.

По-приятно, по-комфортно и по-лесно готвене, по-чиста кухня, по-здравословна атмосфера... Оказва се, че дори само изброяването на ползите от този кухненски помощник е трудно. Ясно е, че няма място за колебания. Просто определете бюджета, марката, модела и подарете на дома си тази ценна инвестиция.

Хареса ли ви статията:

Оценка: 0 / 5 (0 гласували)

Напишете отговор

Име:
E-mail: (Не се публикува)
* Коментар:
Въведете кода