Всички категории

Търсене в блога

Каква е разликата между тример и машинка за подстригване?

Публикуван от   Viki Dankova   Jun 4, 2019    0 Коментара
Каква е разликата между тример и машинка за подстригване?

За малцина е ясно, че съществува разлика между тример и машинка за подстригване. И двете устройства са предназначени за намаляване на окосмяването, но каква е причината да са в две различни категории? Не се притеснявайте, в следващите редове сме подготвили информация към какво да се насочите в зависимост от вашите нужди.

Какво е тример?

Тримерите са устройства, които са верни помощници при прецизното подкъсяване на излишното окосмяване от различни части на тялото. Те се състоят от две или повече плъзгащи се остриета, които позволяват максимално точно да се подстригват и оформят космите от лицето и тялото. Специалистите ги наричат още детайлери.

Тези машинки могат да бъдат различни според тяхното предназначение, но също така има и комбинирани модели. Общите предимства между тях са:

-    Компактен размер, което ви позволява да ги носите навсякъде с вас;

-    Възможност за безжично използване на устройството;

-    Зареждаща се или сменяема батерия;

-    Лесна поддръжка и почистване;

-    Прецизни ножчета от неръждаема стомана.

За кои части на тялото се използва?

Освен универсалните тримери, които са допълнение към детайлите в прическата на косата ви, има разработени различни модели за по-специфичните части на тялото:

-    За брада

Предназначен е за подкъсяване и оформяне на окосмяването по лицето. С този модел може да финализирате прическата на вашата брада, подчертавайки дори най-фините детайли. С него лесно поддържате къса, дълга, набола брада, козя брадичка, катинарче.

-    За уши и нос

Този модел е сравнително малък на размер и се използва за премахване на окосмяването от носа и ушите. Тъй като това е много чувствителна зона, устройството е изработено така, че да се справи с косъмчетата по нежен и безболезнен начин.

-    За интимни зони

Разработени са специално за жени. Техният дизайн дава удобството на нежната половинка да се справи с косъмчетата по най-интимните места.

Приставки

Комбинираните модели предлагат различни приставки, така че да се грижите за обезкосмяването на цялото си тяло само с едно устройство.

В един комплект може да намерите:

-    Приставка за мултифункционална употреба;

-    Глава с прецизни ножчета за оформяне на детайли;

-    Приставка за гладко бръснене;

-    Различни регулируеми гребени за набола или дълга брада;

-    Гребени за косми;

-    Глава за премахване на окосмяването в носа и ушите.

Цената на такъв вариант е малко по-висока, но излиза много по-изгодно, когато искате да подкъсявате космите от различни части на тялото си.

 

Какво е машинка за подстригване?

Машинката за подстригване е малък уред, подобен на тримера, но е предназначен за премахване на голям участък коса и се използва за подстригване на по-дълги косми. Както споменахме в началото на статията, тримерът отговаря за детайлите на вашата прическа. Машинката играе ролята на ножици, но подстригва много по-бързо и ефективно. В повечето случаи е предпочитаният инструмент във фризьорските салони, защото спестява време и сравнително лесно се справя с желаната прическа. Поради лесното й използване и достъпната й цена, много мъже си купуват и правят прическите си вкъщи.

Една стандартна машинка се състои от дръжка, в която има мотор, а в горния край завършва с ножчета за подстригване. Обикновено има две ножчета с формата на гребени. Долното ножче се движи по кожата, а горното се движи напред-назад през него. Долното ножче има заоблени върхове, за да не наранява кожата ви, и е леко издадено напред.

В зависимост от предпочитанията, този инструмент може да се регулира и да намалява косата до различни размери – от нула номер, което е така наречената „гола глава“, до 35 mm, което се постига с различните приставки и степен на работа.

 Само мъжете ли ги ползват?

Двете устройства се използват предимно от мъже, но много жени също предпочитат употребата им. Има жени с къси прически, които често предпочитат машинката за подстригване. Много дами ползват тример за нос и уши, за да премахнат излишното окосмяване. Съществуват и модели, които са изработени специално за нежната половинка, каквато е машинката за интимни зони.

Хареса ли ви статията:

Оценка: 0 / 5 (0 гласували)

Споделете поста:

Напишете отговор

Име:
E-mail: (Не се публикува)
* Коментар:
Въведете кода