Всички категории

Ние сме от Фондация „Надежда за малките“ – неправителствена организация в обществена полза, която работи в областта на социалните услуги за деца и семейства. Нашият фокус е грижата за най-малките. А именно новородените изоставени бебета и малки деца в риск, които Отделите за закрила на детето и социалните служби настаняват в нашите Малки къщи – два центъра за настаняване на деца от семеен тип, временно докато те бъдат върнати в родното им семейство, осиновени или поети от приемно семейство.

На 21.11.2018г. Фондация „Надежда за малките“ бе удостоена от Държавната агенция за закрила на детето с отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ и получи трета награда в категория „Успешна промяна“ на социалните услуги, предоставяни в Малките къщи.

За фондация „Надежда за малките“ е важно успешната промяна да започне от самото начало, веднага след раждането, за това ние даваме шанс на бебетата в риск - един по-добър и пълноценен живот и гарантираме изграждането на сигурна и устойчива семейна среда.  С много любов и грижа, ние следваме нашата мисия – децата да растат способни да обичат, защото са обичани.

От 2010г. над 130 дечица са намерили своя дом в Малките къщи. Щастливи сме, че може да спасим малките от участта им да попаднат в институции и да посрещаме техните физически и емоционални нужди, за да растат здрави и пълноценни личности. Водени изцяло от най-добрия интерес на детето, ние вярваме, че успешната промяна е гарантирана, когато детето има равен старт в живота и му бъде предоставен шанса да изживее пълноценно своето детство - да бъде обгърнато от топлина, уют и обич, да се чувства желано, ценно и значимо.

Половината от разходите по отглеждане на децата се поемат по проект от Столична община, останалите – от дарители.  Имаме изградени дълготрайни партньорства с фирми, които осигуряват храна и памперси, други правят регулярни целеви дарения. С някои от нашите партньори организираме общи маркетингови инициативи, например:

  • Кутии за дарения в търговски обекти
  • Промоции на продукти, които фирмата произвежда / продава с отчислен процент от продажбите за нашата кауза.
  • Участие в организирани от фирмите базари с благотворителна цел.
  • Възможност за разпространяване и предлагане на рекламни материали.
  • Разпространяване на Картички с кауза - http://hope.bg/koledni-kartichki-s-kauza/?fbclid=IwAR2f222R87za73vs_QhdcTiO1aX85lSZQmopOU4_sYIh6DM8YeGk0RP-t98 

Ще съм Ви изключително благодарна, ако ми бъде предоставена възможност да представя дейността на Фондацията пред вас и да обсъдим варианти за инициативи през тази година, като поставяне на кутии, разпространяване на картички с кауза, на нашия рекламен клип и др. 

Надявам се да намерим начин да си партнираме и заедно да сбъднем нашата мечта – всяко дете да има шанс за топлина, уют и обич от първия ден на живота си.

Повече за нас можете да намерите на сайта ни www.hope.bg и в приложения информационен материал.

Ето и кратко клипче за нашата дейност: https://www.youtube.com/watch?v=A1Hg32LsZaQ&t=7s

Това е нашият канал: https://www.youtube.com/channel/UC1mmwrvqPXIBjJiSbbmKbbg

Facebook.com/nadejdazamalkite

Поздрави,

д-р Камелия Славчева

изпълнителен директор на

Фондация „Надежда за малките“

0884 957 087