Всички категории
Всички категории

Филтри

Марка

Марка

Цена

Цена

Гаранционен срок

Гаранционен срок

Мощност камина

Мощност камина

Пелетни камини

Активни филтри

Какво представлява пелетната камина?

Пелетните отоплителни печки имат специфично изграждане. Те имат специален контейнер, където се добавят пелетите и горенето им може да бъде контролирано. Работата на контролера не само ви позволява да поддържате определена температура, но и регулира режимите в необичайни ситуации. Всяка неизправност ще я изключи, за да се осигури пожарна безопасност. Съвременните технологии позволяват автоматично управление, в зависимост от времето навън. Също така се смята и за екологично устройство. TechnoArena Ви препоръчва да се посъветвате със специалист за такъв вид отопление. 

Видове:

  • Водно отопление - подходящо за постоянно отопление на целия дом. Пелетните аква камини са източник на гореща охлаждаща течност, която ще разпространява тази топлина в дома ви върху радиаторите във всяка стая.

  •  Въздушно отопление - пелетни камини за отопление с въздух са подходящи за вили или хижи. Този вид отопление може да затопли само едно помещение, което го прави по-малко желано за постоянно ползване. Цените им са различни от тези с водната помпа, защото има по-малка функционалност. 

Колко ток харчат? 

Индикаторите за мощност варират от 3 до 15 kW. Теоретично, мощност от 1 кВт е достатъчна за загряване на 10-15 м2 площ. Но повишената ефективност, която достига 95%, увеличава покритието. Независимо от това, има някои препоръки за избор на камина или бойлер. До 100 м2 може безопасно да се отоплява с камина. С площ от 100 до 300 м2 също ще се справи, но тогава котлите започват да влизат в арената, а индикатори над 300 м2 не са налични за тях.

Защо да изберете TechnoArena?

Чрез онлайн магазина на TechnoArena, Вие можете бързо и лесно да изберете най-подходящата суха камина за дома Ви и да я поръчате на момента, без да има нужда от посещение на физическа локация. Разполагаме със собствен сервиз и имаме над 10 магазини из цяла България.. Също така в списъка с категории на TechnoArena, можете да откриете всички продукти на промоционални цени. Други услуги, които предлагаме от TechnoArena са:

  • Монтаж на уреди;
  • Качване до етаж.

Виж повече