×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Всички категории

Filter products

Марка

Цена

Обем бойлер

Гаранционен срок

Буферни съдове

За какво служат буферните съдове

По какво се различава буферният съд от стандартен бойлер? За какво освен за затопляне на вода служи? В кои случаи би ви бил полезен? Вижте малко повече информация за тези устройства тук.

Какво представляват буферните съдове

Когато извличаме енергия от даден източник, първо обръщаме внимание на метода, по който се сдобиваме с нея. От голямо значение е обаче и друго: какъв е най-оптималният начин за съхранението ѝ, за да имаме възможност да я използваме в последствие. Нужна ни е инсталация, чрез която да я запазим.

Тук идва ролята на буферния съд. Той наваксва разликата между извлечена и изразходена енергия.

Този тип устройства са изключително полезни при отоплителните системи и бойлери, свързани с възобновяеми източници. Те са безценна, а в някои случаи и задължителна добавка към системата, която интегрира енергията, натрупана от слънчевите колектори или от отоплителната система с котел.

Ако системата не може да изразходи цялата произведена топлина, тя се запазва именно в буферния съд и може да се ползва и когато котелът изстине или слънцето не свети.

Преимущества на буферните съдове

  • Ефикасен. Осигурява използването на максималния потенциал на съответната система, като елиминира загубите;
  • Универсален. Може да служи както за отоплението, така и за затоплянето на вода;
  • Екологичен. Помага за оптимално използване на възобновяемите енергийни източници. Ако стандартните бойлери са по традиция големи консуматори на ток, то в този случай се постига висока енергийна ефективност;
  • Икономичен. Първоначалната инвестиция за покупката му е еднократна, но спестяването от сметки за отопление всеки месец гарантирано я възвръщат;
  • Увеличава живота на инсталацията. Това се постига чрез по-голямата ѝ производителност;
  • Предлага възможност за комбиниране на няколко източника на енергия. Това пък от своя страна е гаранция, че системата винаги ще работи на топ ниво и че топлината, произвеждана от различните източници ще може да се разпредели възможно най-равномерно.

Защо да изберете TechnoArena

Като официален дистрибутор за България на марките Tesy, Delonghi, Elprom, Ariete, Kenwood и Concepta, нашият онлайн магазин предлага топ продуктите им на атрактивни цени. Моделите са с различни обем, спецификации и препоръчително предназначение. Много от тях са на атрактивни промоционални цени. На ваше разположение сме седем дни в седмицата. Заповядайте да откриете своят буферен съд!

Виж повече