Всички категории

Filter products

Всички категории

Марка

Цена

Цвят

Екстри

Гаранционен срок

Широчина

Обем на хладилника

Обем на фризера

Височина

Енергиен клас

Технология на размразяване

Компресор

Хладилници за вграждане

-4% Промо

Какви са особеностите при хладилниците за вграждане?

Това е един от уредите, без които никоя кухня не би могла да функционира пълноценно. За него е задължително да бъде качествен и надежден. Но когато добавим изискването да бъде и естетичен, вече говорим за наистина висока класа.

Уредите за вграждане – част от интериора

Идеалната кухня се получава, когато се вземат предвид особеностите на помещението и мебелите се проектират индивидуално. Така всеки електрически уред е на най-удобното за домакинята място. Нещо повече. Когато проектирате и предвидите всичко предварително, имате възможност да съчетаете цветовете и материите, за да се получи хармонична цялост. Вградените уреди са ключов елемент от нея, тъй като са свързани с всички процеси, които се случват в кухнята, а същевременно стремежът на дизайнерите е, вграждайки ги, да ги направят съвсем дискретни и в унисон със средата.

Хладилникът е сред представителите на бялата техника, които трудно остават напълно скрити, тъй като е доста обемен. Може да се наложи да съобразим общия дизайн с неговите характеристики, а не обратното. Преди да пристъпите към избор, консултирайте се с дизайнера на проекта. Винаги може да се допитате и до онлайн консултантите на ТехноАрена.

Видове хладилници за вграждане

  • Вграждане под плот;
  • Моделите, които се инсталират под плота, са изключително удобни, тъй като са на една ръка разстояние по време на готвене. Тяхната височина не надхвърля 80 – 85 см, като с регулируеми крачета могат да се повдигнат и още малко. Така те използват пространството от пода до работния плот. А проветрението им се случва през разстоянието между дъното на уреда и пода на стаята.
  • Имайте предвид обаче, че в такава височина трудно могат да се поберат хладилник плюс фризер. Вариантът е или двата уреда да са на различни места, или, ако е комбиниран, да е с по-малък обем за всеки от компонентите.
  • Вграждане на хладилник в колона
  • Това монтиране позволява да се използват доста по-високи модели, които достигат от 88 до 203 см. Когато избирате, имайте предвид, че той трябва да се постави върху цокъл, висок най-малко 10 см, за да се осъществява през него обмена на въздух.
  • При колонния монтаж можете да заложите на хладилник с голям обем. Имате широка свобода на избора, тъй като, за да използвате максимално пространството в мебелната колона, можете да използвате както варианти само с охлаждаща част, така и комбинирани: с камера или фризер. Фризерът обикновено е отдолу.

Къде да се постави мебелната врата на хладилника

Има вариант предната част на вградения уред да е открита, да се вижда и да е готов директно за използване. Тук особена хармония се постига, ако съчетаете цялостния стил на интериора със стила на бялата техника (винтидж, инокс, конкретен цвят и т.н.). Ако обаче желаете уредите да не са видими и да са прикрити от врати, то за хладилника имате два варианта:

  • С приплъзване. Скрит е зад вратата на шкафа, която се плъзва настрани;
  • С фиксиране. В този случай мебелната врата е закрепена директно за тази на хладилника, което означава, че трябва да е лека, за да не натоварва прекалено пантите му. Няма голяма разлика в цените на двата типа затваряне.

Защо да изберем TechnoArena

Пазаруването онлайн винаги е по-лесно. Имате достъп до стотици качествени модели, без да напускате дома си. В нашия магазин работим само с доказали се във времето производители, а изгодните цени и многобройните промоции са неустоими. Броени дни след като направите своя избор, уредът ще пристигне директно при вас с безплатна доставка от ТехноАрена. Време е да създадете мечтаната кухня, нали?

Виж повече