Всички категории

Filter products

Марка

Цена

Цвят

Брой нагревателни зони

Гаранционен срок

Индукция

Тип захранване

Плотове за вграждане

Плот за вграждане Snaige MS-131 -5% Промо
Плот за вграждане Gorenje EC321BCSC -7% Промо
Стъклокерамичен плот Gorenje ECT321BSC -7% Промо
Газов плот за вграждане Hansa BHGW63100020 -12% Промо
Плот за вграждане Gorenje ECT322BCSC -10% Промо
Плот за вграждане Gorenje ECT322WCSC -8% Промо
Плот за вграждане Gorenje ECT643BCSC -7% Промо
Плот за вграждане Gorenje ECT643BX -8% Промо
Плот за вграждане Snaige MS-165 -5% Промо
Плот за вграждане Snaige MS-163 -5% Промо
Плот за вграждане Bosch PKK611B17E -5% Промо

Как да изберем плот за вграждане?

Стилен, дискретен и функционален – плотът за вграждане е от ключово значение за цялостната атмосфера в кухнята, а и за кулинарните резултати, които постигаме.

Какви котлони да изберем?

Можете да заложите на ток, газ или на комбинация от двете.

  • Предимство на газовия вариант е, че газта е по-евтина от тока, така че този тип готвене се отразява благотворно на сметките ви. А и нагряването е мигновено.
  • Токът обаче е доста по-безопасен и рискът от инциденти е значително по-нисък. Освен това вече почти всички плотове за вграждане са стъклокерамични  и енергоспестяващи. Те загряват бързо и пестят електричество. Стъклокерамиката лесно пропуска топлина от нагревателните зони към дъното на тенджерата, но същевременно има много малка загуба на енергия. Зоната около котлона почти не се загрява на ширина.

Други специфики при котлоните

Освен различен тип енергия за захранване, разнообразните модели имат и други разновидности:

  • С два или четири котлона – зависи от мястото, с което разполагате, както и от това колко съда обикновено ви е нужно да затопляте.
  • Тип нагряване – често използваният HiLight загрява върху азбестова основа; халогенните са със сходна структура, но имат и халогенна лампа; индукционните пък използват електромагнитни вълни.
  • Цвят и настроение – все повече марки предлагат на пазара модели в различен от черно цвят. Ако сте почитатели на свежите идеи, бихте могли да се спрете на бели, а дори и на пъстри предложения.

Поддръжка на керамичния плот

Макар да изглежда, че стъклокерамиката е чуплива, този материал всъщност е изключително здрав. За разлика от обикновеното стъкло той е устойчив също на рязко нагряване и охлаждане заради нулевата стойност на разширяване при затопляне.

Не се препоръчва обаче печенето на храни директно върху плота без съд.

Противопоказно е и използването на твърди абразивни вещества за почистване. Добре е регулярното почистване да става с гъба и обикновен почистващ препарат. При по-силно замърсяване ползвайте специален почистващ агент за стъклокерамика.

Топ марки

Може би вече сте избрали своя модел. Bosch, Gorenje, AEG, Indesit са сред най-реномираните производители. Може да намерите разнообразни техни предложения в нашия онлайн каталог. Ние от Technoarena се грижим за вашето комфортно пазаруване и винаги предлагаме чудесни оферти, комбиниращи изгодни цени и безупречно качество. Инвестирайте в комфортна и модерна кухня още сега!

Виж повече