Всички категории

Filter products

Марка

Цена

Мощност

Регулируем термостат

Обем бойлер

Гаранционен срок

Защита против замвръзване

Серпентина

Вертикални бойлери със серпентина

Бойлер TESY GCV7/4SL 150 44 30 B11 TSRP2 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер с две серпентини Eldom WV12046IS21R БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер със серпентина Eldom WV12046ISR БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер с две серпентини Eldom WV10046IS21R БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер със серпентина Eldom WV10046ISR БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер със серпентина Eldom WV08039ISR БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom 72281HS БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
1 399,00 лв.
Бойлер Eldom WV15046IS21R БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV15046IS2R БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV15046IS2L БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV15046ISR БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV15046ISL БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV12046IS21L БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV10046IS21L БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV10046ISL БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV08039ISL БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Бойлер Eldom WV15046I БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Топлата вода днес е задължителна във всяко домакинство както за миенето на съдовете, така и при грижата за личната хигиена. В голяма част от случаите като резервоар за загряването и съхранението на топлата вода се използват вертикалните бойлери. Нека видим какви се техните предимства, за какво служи серпентината и как правилно да определим от колко литра се нуждаем. Защо е важно да направите покупката си от онлайн магазин TechnoArena.

Какви са предимствата на вертикалните бойлери

Днес най-общо съществуват вертикални и хоризонтални. Дали да използвате единия или другия зависи от това, с колко място разполагате в банята си. Ако тя е ограничена от към пространство, но е висока, както е в повечето случаи, то първият тип водосъдържатели са за предпочитане. Точно тази особеност на съвременните санитарни помещения направи и по-популярни вертикалните бойлери.

Другото им, не по-маловажно, предимство е удобството за свързване на водопроводните тръби за топлата вода. Когато вертикалният бойлер е закачен на стената, изводите за свързване на тръбите и електрическите кабели са от долната му страна, което е по-удобният вариант. Подобно позициониране също улеснява и периодичното почистване на водосъдържателя и нагревателя от натрупалата се варовикова плака. За да се намали това явление, днес повечето водосъдържатели са с керамично покритие или са направени от неръждаема стомана.

Но за какво служи серпентината и какво представлява тя? Това обикновено е кръгообразно навита медна тръба, която се намира във водосъдържателя на бойлера и е в пряк контакт с водата в него. Ако притежавате парна инсталация за отопление през зимата, имате възможност да свържете серпентината към инсталацията като отделна точка. Така, преминаващата през серпентината гореща вода от парното ще отдава част от топлината си на студената вода във водосъдържателя, а Вие ще спестите с  по-ниски сметки за ток.

Как да изберем правилния размер бойлер

С размера на вертикалния бойлер се определя и количеството вода, което неговия водосъдържател може да събира и съхранява. Това количество се определя на база потреблението от домакинството, а потреблението се определя от броя на членовете на семейството. Колкото повече са те, толкова повече ще потребяват. Най-популярни днес са размерите от: 

  • 50л. - предимно се използват като резервни източници или само за кухненското потребление;
  • 80л. - за 2 или 3-членно семейство;
  • 120л. - 150л. - за 4 или 5-членно семейство.

Защо да се доверите на TechnoArena

Защото при нас, освен голямото разнообразие от видове вертикални водосъдържатели на най-добрите цени, ще получите гаранция за високо качество и дълготрайност на продуктите, както и най-доброто обслужване и безплатна помощ при избора на покупките.

Виж повече