×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Всички категории

Filter products

Марка

Цена

Регулируем термостат

Обем бойлер

Гаранционен срок

Защита против замвръзване

Серпентина

Вертикални бойлери ᐉ Със Серпентина • Цени

Вертикални бойлери със серпентина

Топлата вода днес е задължителна във всяко домакинство както за миенето на съдовете, така и при грижата за личната хигиена. В голяма част от случаите като резервоар за загряването и съхранението на топлата вода се използват вертикалните бойлери. Нека видим какви се техните предимства, за какво служи серпентината и как правилно да определим от колко литра се нуждаем. Защо е важно да направите покупката си от онлайн магазин TechnoArena.

Какви са предимствата на вертикалните бойлери

Днес най-общо съществуват вертикални и хоризонтални. Дали да използвате единия или другия зависи от това, с колко място разполагате в банята си. Ако тя е ограничена от към пространство, но е висока, както е в повечето случаи, то първият тип водосъдържатели са за предпочитане. Точно тази особеност на съвременните санитарни помещения направи и по-популярни вертикалните бойлери.

Другото им, не по-маловажно, предимство е удобството за свързване на водопроводните тръби за топлата вода. Когато вертикалният бойлер е закачен на стената, изводите за свързване на тръбите и електрическите кабели са от долната му страна, което е по-удобният вариант. Подобно позициониране също улеснява и периодичното почистване на водосъдържателя и нагревателя от натрупалата се варовикова плака. За да се намали това явление, днес повечето водосъдържатели са с керамично покритие или са направени от неръждаема стомана.

Но за какво служи серпентината и какво представлява тя? Това обикновено е кръгообразно навита медна тръба, която се намира във водосъдържателя на бойлера и е в пряк контакт с водата в него. Ако притежавате парна инсталация за отопление през зимата, имате възможност да свържете серпентината към инсталацията като отделна точка. Така, преминаващата през серпентината гореща вода от парното ще отдава част от топлината си на студената вода във водосъдържателя, а Вие ще спестите с  по-ниски сметки за ток.

Как да изберем правилния размер бойлер

С размера на вертикалния бойлер се определя и количеството вода, което неговия водосъдържател може да събира и съхранява. Това количество се определя на база потреблението от домакинството, а потреблението се определя от броя на членовете на семейството. Колкото повече са те, толкова повече ще потребяват. Най-популярни днес са размерите от: 

  • 50л. - предимно се използват като резервни източници или само за кухненското потребление;
  • 80л. - за 2 или 3-членно семейство;
  • 120л. - 150л. - за 4 или 5-членно семейство.

Защо да се доверите на TechnoArena

Защото при нас, освен голямото разнообразие от видове вертикални водосъдържатели на най-добрите цени, ще получите гаранция за високо качество и дълготрайност на продуктите, както и най-доброто обслужване и безплатна помощ при избора на покупките.

Виж повече