Всички категории
Всички категории

Филтри

Мощност (W)

Мощност (W)

Брой мотори

Брой мотори

Филтър

Филтър

Капацитет (m3/h)

Капацитет (m3/h)

Ниво на шум (dB)

Ниво на шум (dB)

Абсорбатори

Активни филтри

Как да изберем абсорбатор?

Модерната кухня не може да функционира без него. Той осигурява комфорт и свежа атмосфера. Ако и вашият кът за готвене има нужда от нов ширм, ние можем да помогнем в избора.

Предимства на абсорбаторите

Аспираторът е създаден, за да привлича парата, излишната топлина и мазните, които се отделят по време на готвене. Той е чудесно спасение и от цигарения дим. А осигурява и допълнителна светлина при използването на котлоните. Изключително удобство, което спасява кухнята от влага и неприятни наслоявания по стените, и пречиства въздуха.

Какви видове абсорбатори има?

  • За вграждане – монтират се над печката, практични са и се вписват в атмосферата дискретно;
  • За стена – може да бъдат акцент в обзавеждането и да са видими. Едната им страна е плоска, за да позволи закачане;
  • Островни – предназначени са да висят в центъра на помещението над островни кухненски кътове;
  • За плот – монтира се директно в плота зад котлоните;
  • За таван – поставят се високо в средата на стаята, за да поемат всички ненужни пари.

Почистване на аспиратора

Това определено е сред най-неприятните домакински дейности. И все пак някой трябва да я свърши. Препоръчително е решетката да се изважда за профилактично измиване веднъж месечно. Малцина прилагат това правило на практика, но пък точно за тях почистването е най-безпроблемно, тъй като замърсяванията не са наслоени.

Някои от моделите са с филтри, подходящи за почистване в миялна машина. Ако това е неприложимо във вашия случай, ще трябва да използвате класическия метод. А именно: да я поставите решетката в тенджера с гореща вода, за да се накисне. Може във водата да добавите сода за хляб или почистващ препарат. След 10 минути извадете и започнете да търкате с твърда гъба или с четка.

Каква марка да изберем?

Традиционно за бялата техника сред лидерите в производството на аспиратори са Gorenje, Bosch, Rohnson, Teka, Hansa. Разнообразни техни предложения ще откриете онлайн на Technoarena. Разгледайте моделите, възможностите на всеки от тях и цените. С някои опции можете да настроите време за работа, програма, автоматично изключване. Премерете добре свободното пространство, с което разполагате и определете бюджета си. Ние ще ви помогнем да изберете най-доброто решение.