×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Всички категории

Filter products

Всички категории

Марка

Цена

Брой нагревателни зони (котлони)

Гаранционен срок

Вид котлон

Газови котлони

Газови котлони

Газовите котлони днес намират все по-голямо приложение в домакинството, поради неуспоримите си предимства пред останалите разновидности. Кои са те и достъпните различни видове. Как правилно да ги поддържаме и защо да се доверим за покупките си точно на онлайн магазин TechnoArena.

Какви са предимствата на газовите котлони

За да се използват толкова масово днес, тези домакински уреди имат някои предимства, които им дават преднина пред останалите. Сред най-основните са бързото нагряване, което позволява само за няколко секунди вече да започнете готвенето, а прецизният контрол на газовите котлони осигурява изключително плавно регулиране на пламъка.

Този тип готварски прибори са значително по-евтини, например от електрическите. Ако направим сравнение на два приблизително еднакви по характеристики модела ще видим, че този на газ е с около 20% по-евтин.

Какви видове има

Основно, видовете газови котлони се разделят на: 

  • Единичен - с една горелка;
  • Двоен - с две горелки;
  • Туристически - миниатюрен вариант с капак пригоден за къмпинг и условия на открито. Изключително удобни са за пренасяне, поради лекотата и компактността си;
  • Професионални - те са с голям брой горелки (две, четири, шест или повече), които са пригодени за интензивна и продължителна употреба. Те са със защита против течове, което ги прави и значително по-безопасни.

Газовите котлони могат да бъдат с бутилка, което позволява тяхната употреба на открито и на места без електричество. От друга страна, могат да бъдат използвани и с професионални цели, но само при свързване към централно газоподаване.

Как се почистват дюзите на газов котлон

След продължителна употреба върху горелките на газовите котлони се натрупва слой мазнина, от която се отделят неприятни миризми. Единственият начин за решаване на проблема е почистването на натрупалите се мазнини. Задължително, преди да пристъпите към почистването, трябва да прекъснете газоподаването към горелките и след това да отстраните горната решетка. На следващия етап използвайте специален препарат за отстраняване на мазнини или обезмаслител, като напръскате съответното място и изчакате нужното време за да подейства. Сега избършете и върнете решетката обратно.

Как TechnoArena помага на клиентите

Нашият онлайн магазин е оборудван с цялата необходима функционалност, позволяваща бързото и правилно избиране на търсените стоки. Това се постига чрез подходящите филтри за сортиране само на отговарящите на изискванията Ви продукти. С един клик също задавате и желаната цена, така че да направите най-изгодната покупка. При необходимост от безплатна професионална консултация имате възможност по различни начини да се свържете с нашите оператори, така че направете го дори още сега!

Виж повече