×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Всички категории

Лятото е тук! Или, как да изберем климатик?

Публикуван от      Jul 4, 2019    0 Коментара
Лятото е тук! Или, как да изберем климатик?

Представяте ли си усещането, когато в горещ задушен ден от 35-градусовата жега влезем в прохладно помещение, където климатикът твърдо е застопорил термометъра на 25˚? Това усещане на свежест и облекчение не може да се сравни с нищо, нали? Ако все още не сте си го осигурили, крайно време е да поправите този пропуск.

Видове климатици и техните преимущества

  1. Инверторни 

Техният компресор има способността да работи на различни обороти в зависимост от конкретните нужди на помещението, за да поддържа постоянна температура. Системата е програмирана автоматично да регулира оборотите, за да не се променят температурните показатели. Понякога намалява мощността си, понякога я увеличава, но не се изключва напълно, за да се избегне излишният разход на енергия за включване и изключване. Нивото на шум при този тип устройства е доста ниско, което е голямо предимство, особено нощем.

  1. Хиперинверторни климатици

Този термин навлиза в употреба, след като една от японските марки създава такава линия продукти (Hyper Inverter), и названието постепенно добива смисъла на „най-висок клас“, „висококачествена климатична техника“. Отличителните характеристики на този тип уреди са: най-голяма степен на икономия на енергия, най-висок коефициент на отопление и охлаждане, възможно най-ефективен компресор, който се адаптира към измененията в температурата и идеално преценява нужното количество топлина или студ, които трябва да произведе, за да постигне заложените градуси. Макар това да са устройствата с най-висока цена, фактът, че ежемесечно спестявате от сметките за ток, постепенно компенсира разликата.

  1. Колонни

Въздушната струя при тях е по-силна, което ги прави по-неподходящи за малки помещения, но пък вършат отлична работа в големи пространства. Често се ползват за отопляване и охлаждане на бизнес и обществени сгради: складове, офиси, заведения, училища, магазини, зали. Монтажът им е лесен и няма специфични особености. Достатъчно е при монтирането мястото да се прецени така, че струята да не отива директно към хората.

  1. Касетъчни

Този тип система се монтира в окачените тавани. Специфичното е, че струята въздух се разпределя в четири посоки. Това дава възможност за бързо и равномерно разпределение на въздуха. Ефектът се постига за минути, а използваната мощност е сравнително малка. Друго преимущество на модела е неговият дизайн и начина, по който дискретно се вписва в интериора. Стандартните варианти са с размери 60х60 см, което е точно колкото една плоча от окачения таван. За по-големи стаи е предвиден двоен размер, но и той става почти невидим, когато се сложи декоративната решетка.

  1. Канални климатици

Също се монтират в окачения таван и са подходящи за няколко свързани офиса или други свързани помещения (например къща). Каналният модел се грижи за добрата температура с помощта на система от въздуховоди. Особеността е, че за целта той си служи и с въздух отвън, така че решава както въпроса с температурата, така и с вентилацията.

Мнение от специалистите

 • Кубатурата

Много е важно избраният от вас модел да пасва точно на площта, за която сте го предвидили. Към описанието на всеки модел задължително е посочено и кубатурата, за която мощността му би била най-ефективна. Ако не се съобразите с това, а вземете по-малко устройство с надеждата, че 10-20 квадратни метра повече няма да са проблем, рискувате то да работи на максимална мощност целодневно. Това пък от своя страна води до по-високо потребление на електроенергия и до съкратяване на живота на техниката.

 • Отоплението

Макар повечето предложения да притежават и тази функция, имайте предвид, че при под -15˚ не винаги можем да разчитаме на достатъчно ефективно затопляне. Ако нямате друг отоплителен уред, то трябва да подходите изключително отговорно към избора на климатик и да не се задоволявате с нищо освен най-висок клас.

 • Екстри

Пречистване и филтриране на въздуха, йонизатор, ароматизатор… Някои от продуктите предлагат и тези опции. Инвестицията е еднократна и дългосрочна, така че, ако държите на разнообразието от функции, може точно те да натежат при избора.

На каквото и да се спрете в крайна сметка, изборът ви трябва да е обмислен и разумен. Обърнете внимание на енергийния клас, на начина на управление, на надеждността на марката. Всичко е от значение. Дори и да сте с ограничен бюджет, не бързайте да се насочите към най-евтините модели, защото високото качество се изплаща с времето.

Хареса ли ви статията:

Оценка: 5 / 5 (2 гласували)

Related products

Подобни постове:

Напишете отговор

Име:
E-mail: (Не се публикува)
* Коментар:
Въведете кода