×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Всички категории

Какви видове конвектори ще откриете в ТехноАрена

Публикуван от   Stefan Nikolov   May 5, 2020    0 Коментара
Какви видове конвектори ще откриете в ТехноАрена

Конвекторните радиатори се захранват от различни източници на енергия, но принципът на тяхното действие е един и същ. Въздухът, нагряван от конвектора, се издига, а студените маси се спускат. Същият процес протича и в природата. Те са добър и изгоден начин за отопление.

Съществуват множество видове от тези уреди, в зависимост от това каква енергия използват, къде се поставят и какъв е механизмът им на работа. В онлайн магазин ТехноАрена ще откриете следните типове конвектори:

 1. Подови (свободностоящи);
 2. Стенни;
 3. Лъчисти;
 4. Вентилаторни;
 5. Панелни.

Срещат се и различни комбинации между тези видове: лъчисти подови, панелни за стена и т.н.

Кой точно вид ще изберете, зависи на първо място от вашите потребности, предпочитания и бюджет. Едно е сигурно - можете да бъдете спокойни, че сте на път да направите правилен избор с отоплителен уред от този вид. По-долу ще ви споделим основните предимства на предлаганите при нас типове конвектори.

Защо свободностоящите (подови) са толкова практични

Тяхното основно предимство е възможността да ги преместите лесно от едно помещение в друго. Изключително практичен вариант, който ще ви позволи да използвате конвектора на всяко място, на което ви е нужен. Моделите разполагат с удобни крачета, които им осигуряват стабилност.

Какви са предимствата на стенните

Както личи от името, при този вид поставянето се извършва на стена. Това е изключително удобство поради няколко причини:

 1. Спестява ви място;
 2. Понижава рисковете от инциденти като събаряне по непредпазливост (който съществува при подовите модели) и увреда на уреда;
 3. Естетически издържана визия.

Как работят лъчистите видове

Този вариант е един от най-икономичните, поради което лъчистите отоплителни уреди стават все по-популярни. Те успяват да спестят енергия, защото не нагряват въздуха в помещението, а повърхностите и обектите в него. Това им позволява да имат разход за електроенергия до 40% по-нисък от този на конвенционалните конвектори.

Какъв е принципът на работа на вентилаторните

Конвекторите от този тип се влагат като част от цялостна система, която може да бъде както отоплителна, така и охладителна. Посочената температура се постига бързо и безшумно.

Какво представляват панелните

Тези конвектори се предлагат в различни разновидности - популярни са както свободностоящите, така и стенните модели. За тях са характерни оптимална конвекция и възможност за употреба във влажни помещения. Голяма част от моделите имат защита против замръзване, обръщане и прегряване.

Защо да изберете от TechnoArena

 1. Бърза и лесна поръчка чрез онлайн платформа;
 2. Широка гама продукти, подходящи за всеки бюджет;
 3. Предоставяме гаранция за всеки закупен уред.

Хареса ли ви статията:

Оценка: 4 / 5 (4 гласували)

Подобни постове:

Напишете отговор

Име:
E-mail: (Не се публикува)
* Коментар:
Въведете кода